Portfolio

AppEvent

Je hebt een prachtige iPhone, iPod of iPad. Maar zonder een set leuke apps is je iDevice eigenlijk niet af. Wil je als je al die megabytes met betaalde apps vullen, dan ben je als snel een klein fortuin kwijt. Daarbij: waar moet je beginnen met meer dan 900.000 apps is de App Store? AppEvent is de app die je helpt bij het dagelijks vinden van gratis apps waar normaal voor betaald moet worden.

Met de officiële applicatie van AppEvent zie je in één oogopslag welke app er vandaag gratis is bij AppEvent. Daarnaast is er ook een overzicht van alle apps die eerder gratis waren. Met de pushnotificatie die je elke dag omstreeks 10 uur ‘s morgens ontvangt zal je bovendien nooit meer een cadeau missen! Vanuit de app is het ook heel makkelijk om de app die die dag gratis is te delen met je vrienden. Momenteel worden Twitter, Facebook en e-mail ondersteund. Zo kan je ook je vrienden blij maken met een gratis app! Deze app is te downloaden in de App Store

Het concept

De roots van AppEvent gaan terug naar 2009. Het jaar dat de iPhone 3GS werd geïntroduceerd. Een paar keer per jaar selecteerden wij een maand lang iedere dag een gratis app van Nederlandstalige ontwikkelaars. Dat doen wij nog steeds, maar dan nu 365 dagen per jaar en met een meer internationale selectie van app. Uiteraard mag je bij AppEvent iedere week een typische Nederlandstalige app verwachten. Deze blijven met  letterlijk duizendend downloads per actie onverminderd populair. Want al heeft de wereld veel te bieden, there is no place like home! 

Dagelijks struint het AppEvent team de App Store af en gaat het in onderhandeling met ontwikkelaar voor interessante  aanbiedingen. Deelnemen aan AppEvent heeft voor zowel ontwikkelaars als gebruikers grote voordelen: ontwikkelaars kunnen het grote publiek laten kennismaken met hun applicatie terwijl gebruikers de kans hebben om nieuwe applicaties te ontdekken. Met de app van AppEvent ben je er zeker van dat je nooit een goede deal mist.  AppEvent app heeft nu al meer dan 150.000 geregistreerde gebruikers!

Waarom deelnemen als ontwikkelaar?

Dankzij de grote interesse in AppEvent vanwege vele iPhone- en iPadwebsites en de bijhorende publiciteit is het bewezen dat een app die deelneemt aan AppEvent het opvallend beter doet in de Top Betaald van de App Store. De verkoopsaantallen stijgen de dagen na de promotie zeer sterk. Dit is ook overduidelijk een WIN-WIN situatie: gebruikers kunnen een nieuwe app ontdekken, terwijl de app gratis publiciteit krijgt op verschillende nationale en internationale websites. Bovendien is uit een recent tevredenheidsonderzoek gebleken dat 100% van de ontwikkelaars opnieuw zou deelnemen. Ontwikkelaars die wensen deel te nemen kunnen zich inschrijven via het contactformulier of per mail naar info@appevent.comRedactionele deelname is altijd gratis. Zo wil AppEvent een platform zijn en blijven voor ontwikkelaars en publishers.

Commerciële  mogelijkheden?

AppEvent is bij uitstek het platform om je app een boost te geven. We helpen je graag bij het targetten van de juiste doelgroep, zodat je app of mobiele advertenties optimale resultaten zullen opleveren. Daarnaast heeft AppEvent ook de mogelijkheid om Social Media in te zetten met gebruik van Twitter (8ooo volgers) en Facebook (3800 likes) en om  de app verder te promoten door hier bijvoorbeeld een actie aan te koppelen.  Ook is het mogelijk om bij AppEvent je doelgroep targeten in Facebook eventueel met advertenties om de app onder de aandacht te brengen. Voor meer informatie en mogelijkheden over apps met een commerciële grondslag kun voor  de tariefkaart terecht bij marketing@appevent.com of bel ons kantoor in Amsterdam op +31 (0) 20 3207688.